Fler tips – Ljus och glas

Släpp in ljuset

Varje rum kommer att se större om det är väl upplysta, antingen av dagsljus eller artificiell belysning. Gör dig av med tunga draperier och öppna fönstren för att släppa in ljuset utifrån. Köp mer lampor eller installera belysning på skenor eller infällda armaturer.

Det finns flera olika leverantörer bla  IKEA som har diodlampor för att sätta ihop längre ljusramper. De är trevliga när man vill ha en ”längre” belysning.

”Se i genom”

Genom att använda material som du kan se igenom, kommer rymden i rummet  att bli större. Det du ser bakom det transparenta materialet ser ut att vara längre bort. Tex en ”glasvägg” som avdelare eller en dörr med glasrutor om man nu behöver ha en dörr. På vissa ställen behövs det att kunna stängas till ibland men just glaset gör att rymden inte försvinner.

Du kan också använda glas eller akrylglas till bordskivor. Med en stabil bas av trä, sten eller metall i bordet, kommer det genom att man ser området bakom/under bordet att skapa rymd i rummet.

Om du behöver använda textilier vid tex rumsavdelning  så använd gärna lite transparenta (genomskinliga) tyger. Gärna i vitt eller mycket ljusa nyanser  som stämmer överens i din färgskala.