5 tips för förvaring …. del 1

Förvaring är alltid en svår sak men ännu värre är det att hålla reda på alla saker när man har det trångt.
Det gäller att finna på de ställen och de sätt där man bäst utnyttjar utrymmen. Men för den skull få det inte bli rörigt. Det finns inget som ger känsla av ett trångt utrymme så mycket som saker överallt. Det bästa man kan göra är att gömma undan sina saker bakom dörrar, draperier eller i möbler.
I en liten  artikelserie på tre delar kommer du att få tips på bra förvaringar. De första fem tipsen kommer här:

 1. bild på undersängenförvaring från www.ikeahackers.net

  bild på undersängenförvaring från www.ikeahackers.net

  Under sängen är en bra plats att lägga extra lakan, filtar och kuddar eller till och med lågsäsongskläder. Lådor på hjul, gärna med lock, under sängen gör att man kommer åt det som ligger där lättare.

 2. Trådhyllor i alla former och storlekar kan komma till användning på en mängd olika sätt. Industriell hyllsystem av metall är trendigt och användbar för lagring i ett kök, källare eller garage. Sätt hjul till hyllorna för enkel rörlighet.
 3. I de flesta fall är utrymmet under en trappa dödutrymme. Egenbyggda lådor installerade bakom trappstegen kommer att ge en enorm mängd lagringsutrymme för kläder, papper eller vad man vill.
 4. foto från http://balibeads.blogspot.se

  foto från http://balibeads.blogspot.se

  Korgar är absolut inte nytt eller unikt och det finns en anledning till det. Korgar är snygga och mycket funktionella och med flexibel användning. Lagra kökshanddukar och ugnsvantar i korgar i köket eller strumpor och halsdukar i sovrummet. Vintage eller nytt, korgar erbjuder stil och funktion i både traditionella och moderna inredningar.

 5. Gamla bagage- och resväskor är toppen att använda till multimöbler. En stapel av resväskor kan fungera som ett snyggt kaffe- eller sidobord, samtidigt som du kan gömma tex julgransdekorationerna hela året.